Träningsutrustning och tillbehör till volleyboll

Volleyboll är en sport som spelas inomhus, om man inte tänker på beachvolleyboll, som många gillar att spela på sommaren. Inte minst i USA är beachvolley en omtyckt sport. Det är inte mycket som behövs för att få i gång en match mer än några spelare, ett nät och en volleyboll.Om man spelar volleyboll mer regelbundet är man säkerligen mer noggrann med både utrustning och skor. Vissa föredrar skor som ger ett stabilt grepp och andra vill hellre ha en lätt sko som ger dämpning. Det är givetvis en smaksak och det beror mycket på ens rörelsemönster vilken typ av sko som känns bäst. Förutom själva kläderna och skorna tycker många att det känns bra att ha handledsskydd, knä- och benskydd, som stöd och skydd. I volleyboll är det främst fotleder, axlar, knän och handleder som belastas. Dessutom är knäna utsatta och många vill skydda dem mot fall som uppstår vid en räddning.

Volleybollar för inomhus- eller beachvolleyboll

Det finns volleybollar av ett antal märken, där en del är godkända för matcher. Vissa lämpar sig för inomhusbruk, medan andra är gjorda för stranden och tål vind. Många bollar är gjorda av syntetiskt läder. Förutom bollen kan även en bollpump komma väl till pass när bollen börja kännas lite för mjuk.

En riktig sportbutik

En bra sajt där det finns träningskläder, skor och tillbehör till volleyboll och även till andra sporter så som cykling, alpint, golf, skridskor, vattensport och uteliv i allmänhet är Lännasport. Där hittar du både snygga och funktionella kläder och skor som tål att trampas med.