Skaffa bra underkläder för din träning

Om träningskläderna sitter bra eller inte kan vara direkt avgörande för hur träningspasset går. Sitter byxorna lite för tajt eller linnet åker upp, kanske det är strumporna som korvar sig. Då växer obehaget och det är svårare att fullfölja sitt träningspass. Precis samma sak, om inte ännu värre, är det när underkläderna skaver, eller hindrar dig på ett eller annat sätt från att träna.

Med rätt under går träningen som en dans

Vi vet alla hur obehagligt det kan vara när trosorna skaver, eller när behån inte sitter still. Plötsligt ökar medvetenheten kring det området och det känns som om varenda människa kan se vad som pågår under.

Därför gör du dig själv en björntjänst genom att se till att ha bra underkläder. Det är väl värt att lägga lite tid på rätt sportbehå och trosor.

Viktigt att tänka på med träningsunderkläder

Komforten är A och O i alla lägen. Undvik skarpa kanter som kan skava eller en passform som inte sitter bra på din kroppstyp. Använder du redan träningstights med hög midja, kan ett par trosor med högre midja kan passa bra under. Anpassa din behå efter typen av träning du utför. Använda exempelvis en behå med högre support för cardioträning.