Frys inte om händerna i vinter

Även om det inte blir en riktig ”vargavinter”, är det alltid bra att ha ett par riktigt varma vantar. Det kan också vara bra att du har flera olika par vantar hemma.

Så att du exempelvis har ett par för mildare vinterdagar och ett par när kylan biter rejält. Du kan handla på nätet och hitta flera bra vantar för vintern.

Men hur väljer du då vantar som verkligen håller kylan borta? Här går vi igenom några olika saker som du kan tänka på när du ska köpa nya.

Vantar som stänger ute kyla

Först och främst ska du tänka på vilket material vantarna har. Samt givetvis hur pass tjocka de är. Exempelvis ett par tunnare nylonvantar kan vara snygga och passa till det mesta, men ofta är de inte jättebra på att skydda dina händer från kyla.

Material som skinn och ull håller ofta värmen bra, även på väldigt kalla vinterdagar. Men tänk på att välja ett par som också är fodrade. Då blir de både varmare och mer bekväma.

Tumvantar värmer ofta bättre än fingervantar. Det eftersom dina fingrar i ett par tumvantar är samlade tätt tillsammans och det hjälper till med att hålla dem varma.