Sköna stödstrumpor för dig som löper

Löpning är en mycket bra fysisk aktivitet som kan få dig att hålla dig frisk och må bra. Något många tycker om med löpning är att du nästan inte behöver någon utrustning. Allt du behöver är bekväma löparkläder och ett par bra skor. Sedan är du redo att ge dig ut.

Bra kläder för löpning

Det är dock viktigt att ha bra kläder när du är ute och springer för att kunna njuta. Kläderna ska inte skava, glida ner eller upp eller på annat sätt vara ett irritationsmoment.

Många tycker att det är behagligt att ha på sig stödstrumpor när de är ute och springer. Stödstrumpor kan minska känslan av tunga ben och att benen blir svullna. Något som många annars upplever, speciellt under längre löppass. Du kan handla på nätet om du vill hitta bra stödstrumpor.

Förbättrad återhämtning

Kompressionsstrumpor under och efter ett löppass kan också bidra till snabbare återhämtning, vilket är viktigt av flera anledningar. Bland annat kommer du att få ett bättre resultat av träningen. Du kan också minska risken för infektioner i kroppen och vara mer redo när du ska ut i löparspåret igen. Men kom ihåg att stödstrumpor endast är en liten del av återhämtningen.