Duscha alltid efter träning

En brittisk undersökning visar att 73 procent av de 1 000 deltagarna som blev tillfrågade inte duschar efter sitt gymbesök. Det finns såklart flera anledningar till det här. Varav en av dem är att det inte är många som inser vikten av att duscha efter träningen och avsluta passet på rätt sätt.

Därför ska du duscha efter träningen

Om du inte duschar efter ett träningspass ger du både bakterier och svamp möjligheten att utvecklas på din kropp. En svettig kropp efter ett träningspass är nämligen en av favoritplatserna för bakterier att vara på. Skulle du skippa duschen men byta från svettiga träningskläder till rena kläder så ökar risken för irritation och infektion i huden.

Sök dig vidare online för att hitta hudvård samt duschartiklar som faller dig i smaken och undvik eventuella problem som kan uppstå av en skippad dusch.

Avsluta träningspasset rätt

För att maximera din träning gäller det att avsluta passet på rätt sätt. När träningspasset är slut behöver kroppen varva ner. Ta några minuter till att stretcha igenom kroppen innan du hoppar in i duschen. När du är ombytt och klar bör du få i dig näringsrik mat för att låta kroppen fylla på med energi igen.