Roliga sommarsporter

vattenskidor_ sport_262535963Under sommaren får man chansen att pröva på en massa olika sporter och aktiviteter. vi kan tipsa om de roligaste.

Segling

För att börja med segling ska man kontakta en lokal seglingsklubb och se om de har några nybörjarkurser för att lära sig hur det fungerar. Att segla kan vara avslappnande och skönt, men det är också väldigt krävande och kan vara hårt jobb.

Kom bara ihåg att köpa en vind- och vattentät jacka för även om det är sommar kommer det att bli blåsigt och kallt på öppet hav.

Vattenskidor

För att åka vattenskidor behöver man tillgång till en motorbåt. Det ska gå undan på vattnet. I början kan det vara svårt att hitta balansen och man kommer att ramla mycket.

Bästa sättet är att först hyra utrustningen under en dag eller helg så du och kompisarna får prova. Det är ganska kostsamt att köpa vattenskidor så man vill inte slänga pengar i sjön innan men vet att man kommer att få användning för dem fler än en gång.

Vandringsresor

Det är mycket lättare att vara ute på vandring under sommaren än vintern. Under sommaren har man tillgång till alla plaster, kan ta med sig mindre packning och får chansen att möta naturen och djuren.

Om det är första gången man ska ge sig ut är det bra om man inte bestämmer sig för en veckas hård vandring mellan olika stationer. Risken finns att man inte orkar eller att man går vilse. Börja med en lättare vandring och testa kroppen. Därefter kan man utöka det till längre vistelser i naturen.